Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Çorbası-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Çorbası-Yemek Tarifleri




Çerkez Çorbası

MALZEMELER
500 gr kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
3 adet taze mısır
Yarım kg taze yeşil fasulye
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 adet küçük kırmızı acı biber
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim
Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım
Bu arada bir tavaya yağ koyalım Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım
Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım


Alıntı Yaparak Cevapla