Konu
:
Çerkez Çorbası-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Çorbası-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Çorbası-Yemek Tarifleri
Çerkez Çorbası
MALZEMELER
500 gr
kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
3 adet taze mısır
Yarım kg
taze yeşil fasulye
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 adet küçük kırmızı acı biber
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim
Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz
Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım
Bu arada bir tavaya yağ koyalım
Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım
Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım
Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir
Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul