Konu
:
Terbiyeli Paça Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Paça Çorbası Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Paça Çorbası Nasıl Yapılır
Terbiyeli Paça Çorbası nasıl yapılır
Terbiyeli Paça Çorbası tarifi
Malzemeler :
Paça Malzemesi
4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
4 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiye Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta
1 Limon Suyu
6 Çorba Kaşığı Sirke
6 Diş Sarmısak
Tarif :
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişiriniz
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın
Unu ilave edip 2 dakika kavurunuz
Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırınız
1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyiniz
Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave ediniz
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın
Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapınız
Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin
Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz
Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul