Konu
:
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Zengin protein kaynağı olan ve kansızlığa iyi gelen mercimekle diyet yapanların protein ihtiyacını karşılayacak az kalorili nefis bir tarif bu çorba
Mercimek ve buğdayın safran ve soya yağı ile hazırlanan bu hafif aromasını benim gibi sizinde beğeneceğinizi umduğum bu çorbanın işte size pratik tarifi
Malzemeler
• ½ su bardağı buğday
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 tutam safran
• 2 çorba kaşığı soya yağı
• 6 su bardağı et suyu
• Tuz
Yapılışı
1
Bir gece önceden ıslattığınız buğdayı suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
2
Et suyunu tencerede kaynatın ve üzerine safranı ilave edin
3
Buğday ve yıkayıp süzdüğünüz mercimeği tencereye ekleyin ve kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar pişirin
4
Soya yağını ekleyip karıştırın
5
En son olarak tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın
6
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul