Konu
:
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) nasıl yapılır
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) tarifi
Malzemeler :
1 su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
8-10 su bardağı et suyu
3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
NOT : Nohudu akşamdan ıslatın
Tarif :
8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayınız
Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayınız
Nohutları ilave edip pişiriniz
Yoğurdu tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpınız
Kısık ateşte karıştırarak ılıtınız
Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltınız
Teryağını eritip içine kuru naneyi ekleyiniz ve çorbanın üzerine gezdiriniz
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul