Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl Yapılır




Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) nasıl yapılır Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) tarifi

Malzemeler :

1 su bardağı nohut

2 su bardağı pirinç

8-10 su bardağı et suyu

3 su bardağı süzme yoğurt

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı kuru nane

Tuz

NOT : Nohudu akşamdan ıslatın

Tarif :

8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayınız

Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayınız

Nohutları ilave edip pişiriniz

Yoğurdu tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpınız

Kısık ateşte karıştırarak ılıtınız

Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltınız

Teryağını eritip içine kuru naneyi ekleyiniz ve çorbanın üzerine gezdiriniz

Sıcak olarak servis yapabilirsiniz

NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave edebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla