Konu
:
Ekşili Arap Çorbası-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ekşili Arap Çorbası-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ekşili Arap Çorbası-Yemek Tarifleri
ISIRGANOTU ÇORBASI Malzemeler
250 gr ısırganotu
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2 kahve fincanı su
2 kahve fincanı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber
ISIRGANOTU ÇORBASI TARİFİ
İncecik doğranmış soğanı, hafif ateşte öldürün
Un ekleyip, kavurmaya devam edin
Pembeleşince suyu ve tuzu ekleyip 1-2 dakika iyice karıştırdıktan sonra doğranmış ısırganotunu ilave edin
Bu şekilde 10 dakika kaynatın
Sütü ilave edin, birkaç dakika daha kaynatın
Yumurta sarısını ve kremayı (süzme yoğurt da olabilir) çırpın
Servis yaparken kaselere aldığınız çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeden ilave edin
Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniriyle de süsleyebilirsiniz
Kuru ve havadar yerlerde demet halinde asılarak kurutulan ısırganotları daha sonra ufalanarak toz daha sonra çay olarak kullanılabilir
Bazı yörelerde ısırganotundan yapılan yumurtalı kavurma çok sevilen bir yemek, Kimi yerlerde de börek harcı veya salata malzemesi olarak kullanılıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul