Konu
:
Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi Yemek Tarifi
TAVUKLU PAPAZ YAHNİSİ TARİFİ
1
5 kilo tavuk
2 baş soğan
1 havuç
2 kaşık margarin
2 domates veya 2 çorba kaşığı salça
1 bardak su
1 kilo patates
1 çorba kaşığı un
karabiber
zeytinyağı
tuz
Sonra eti kemiklerinden ayırıp keskin bir bıçakla kuşbaşı doğrayın
Doğranmış tavuk etlerini 2 kaşık margarinle birlikte bir tencereye koyup orta ısılı ateşe koyun
Bir süre karıştırarak kavurduktan sonra üzeri kazınmış, yıkanmış ve yuvarlak olarak dilimler halinde doğranmış bir havuç, rendelenmiş 2 baş soğan, yeterince karabiber, kabukları soyulup çekirdekleri çıkardıktan sonra ufak parçalara doğranmış 2 irice domates veya bir fincan ılık suda eritilmiş 2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçasını katın ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurmaya devam edin
1 kaşık unu bir bardak suyun içinde eriterek tencerenin içine dökün ve birkaç kere karıştırıldıktan sonra tencereyi kapatarak içindekileri pişmeye bırakın
Diğer yanda patatesleri soyulup bol suda yıkandıktan sonra yuvarlak dilimler halinde kesin
Bol kızgın zeytinyağının içinde kızartın
Tencereyi ateşten indirmeden 5 dakika önce kızarmış patatesleri yahninin üzerine döküp tuzu serpin
Böylece tenceredekileri 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten indirin
Patatesler yahninin üzerinde kalacak şekilde yemeği servis tabağına koyun
Servis yapın
(patateslerin üstte olmasına dikkat edin)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul