Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi




Jambonlu Patates

Malzemeler :

4 iri patates
Tuz Karabiber
150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış)
2 ÇK zeytinyağı
1 Orta boy Kuru Soğan
1 diş sarmısak
2 olgun domates
½ demet Maydanoz
1 limon kabuğu rende

Yapılışı :

Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz
10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz
Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz Bir karıştırılıp servis tabağına alınır Sıcak servis edilir






Alıntı Yaparak Cevapla