Konu
:
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi
10-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi
Jambonlu Patates
Malzemeler :
4 iri patates
Tuz Karabiber
150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış)
2 Ç
K
zeytinyağı
1 Orta boy Kuru Soğan
1 diş sarmısak
2 olgun domates
½ demet Maydanoz
1 limon kabuğu rende
Yapılışı :
Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız
Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz
10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz
Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz
Bir karıştırılıp servis tabağına alınır
Sıcak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul