Konu
:
Pirinç Mücveri (Çin) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinç Mücveri (Çin) Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinç Mücveri (Çin) Yemek Tarifi
300 gr
Uzun Taneli Pirinc
250 gr
Taze Sogan
200 gr
Kirmizi Tatli Biber
125 gr
Margarin
2 Yemek Kasigi Soya Sosu
1 Dis Ezilmis Sarmisak
4 Adet Yumurta
Aci Kirmizi Biber
Tuz
Pirincleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika hasladiktan sonra süzüp sogumaya birakin
Taze sogani ince seritler halinde dograyin
Kirmizi dolmalik biberleri ayiklayip serit serit kesin
Biber ve taze soganlari hasladiginiz pirince katin
Yumurta, soya sosu, sarmisagi ve aci biberi karistirin
Diger tarafta margarini bir tavada eritin
Hazirladiginiz karisimi porsiyon porsiyon bir yemek kasik yardimi ile tavaya koyun, üzerine bastirip yassilastirin
Her iki tarafini 3-4 dakika olmak üzere citir citir kizartin
Fazla yagin süzülmesi icin ayri bir kaba alin, sonra tatli-eksi Cin sosu ile birlikte servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul