Konu
:
Alman Ekmeği Tarifi Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Ekmeği Tarifi Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Ekmeği Tarifi Yemek Tarifi
Alman Ekmeği Tarifi
Malzemeler
500g un
1 kase ılık su
1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya)
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
üzerine çörek otu veya susam
Yapılışı
mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin
unu bir kaba alın
ortasını havuz gibi açın
açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin
mayayı unun ortasına boşaltın
bir yandan yoğururken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin
hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın
hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun
hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın
kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin
ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun
bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun
bu arada fırını 220C'ye getirin
ısınmaya başlayınca fırını kapatın
kalan tüm hamurlara da aynı işlemi uygulayın
ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin
ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun
bu kaseyi fırının en altına yerleştirin
(kaynar su fırın çalışırken buhar oluşturup ekmeklerinizin içinin yumuşak olmasını sağlayacaktır
)
tepsiyi fırına koyun
5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın
(tekrar 220C'de) üzerleri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul