Yalnız Mesajı Göster

Kimchi Tarifi(Kore Mutfağı) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kimchi Tarifi(Kore Mutfağı) Yemek Tarifi




Kimchi Tarifi(Kore Mutfağı)

5 baş Kore lahanası*
- 2 adet beyaz turp*
- bir demet su teresi*
- 2 demet yeşil soğan*
- 2 kase kırmızı toz biber*
- 4 yemek kaşığı tuz*
- 4 yemek kaşığı şeker*
- 5 diş sarmısak*
- 1 kök taze zencefil*
- 1 kase tuzlu karides suyu*
- ve istenirse taze istiridye

Hazırlanışı:
Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir* sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir Bu karışıma dilimlenen turplar* su teresi* yeşil soğanlar* sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak süzülür Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir [size="3">"][/size]


Alıntı Yaparak Cevapla