Konu
:
Üsküp Böregi Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üsküp Böregi Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üsküp Böregi Yemek Tarifi
Üsküp Böregi
Malzemeler
5 yufka
250 gram tereyagi
2
yumurta
3 çorba kasigi sarmisakli yogurt
3 çorba kasigi un
1 tatli kasigi limon suyu
1/2 kg kusbasi et
Tuz
, toz kirmizibiber
Yapilis Tarifi
Ön hazirlik olarak eti haslayin ve isitilmis basinçli tencereye aktarin
Etin üzerini 3 parmak asacak kadar kaynar su, tuz ekleyip, haslayalin
Yufkalari yaglanmis firin tepsisine burusturarak serin
Her yufkanin arasina eritilmis tereyagi sürün
Son katina da tereyagi sürüp, yufkalari kare dilimler halinde kesin ve isitilmis 230 dereceli firinda pisirin
Sos için:
3 çorba kasigi sarmisakli yogurda 3 çorba kasigi un ve 2 yumurtsyi ekleyin
Limon suyunu da ilave edip, mikserle karistirin
1
5-2 su bardagi suyu ekleyip, karistirmaya devam edin
Kisik ateste üzeri göz göz olana dek karistirin
Muhallebi kiv----- geldiginde sosu atesten alip, alti ve üstü pisen yufkalari firindan alin
Etlerin haslandigi suyu sogutarak yufkalarin üzerine gezdirin
Etleri böregin üzerine yayip üstlerine sosu gezdirin
Ayri bir kapta tereyagini eritip, kirmizi biber ekleyin ve etli yufkanin üszerine dökün
Tepsiyi tekrar firina sürün ve 5-10 dakika daha pisirip, sicak olarak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul