Konu
:
Azeri Pilavı (Düdüklü) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Pilavı (Düdüklü) Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Pilavı (Düdüklü) Yemek Tarifi
Azeri Pilavı (düdüklü)
MALZEMELER
500 gr hindi but
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
300 gr kuru mürdüm eriği
200 gr kuru kayısı
100 gr kuru çekirdeksiz üzüm
50 gr badem
50 gr şam fıstığı
3
5 su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
Hindiyi düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika haşlayın
Hindiyi süzüp etlerini iri parçalar halinde ayırın
Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin
Soğanı rendeleyip bir tencerede 2 yemek kaşığı margarinle kavurun
Süzülmüş pirinci ilave ederek pirinci 2-3 dakika kavurun
Kaynar hindi suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin
Pilavı demlenmeye bırakın
Hindi etlerini pilavın içine atarak karıştırın
Kayısı ve mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün
İki yemek kaşığı yağı tencerede eritin
Şam fıstık ve bademleri biraz kavurun
Kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha kavurun
Demlenen pilavı servis tabağına yerleştirip üstüne kavurduğumuz kuru yemişleri dökün
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul