Konu
:
Alman Bisküvisi Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Bisküvisi Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Bisküvisi Yemek Tarifi
ALMAN BİSKÜVİSİ
MALZEME:
300 gr
un
200 gr
tereyağı
200 gr, kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
yarım kahve kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Unun ortası açılır
Tereyağı elle krema haline gelinceye kadar ezilir
Rendelenmiş kaşar peyniri ilâve edilir, gene karıştırılır
Yavaş yavaş un alınıp hamur haline getirilir
Yarım santim kalınlığında açılır
Kalıpla kesilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür, istenirse ortalarına susam veya çerekotu konulur
Kalıp yoksa kaşıkla veya elle muntazamca şekiller verilir
Hazırlanan bu küçük bisküiler dibi yağlanmış bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde aralıklı olarak dizilir
Orta hararetle bir fırında 20-25 dakika pişirilir
Pişen bisküviler son derece gevrek olur, çok çabuk dağılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul