Konu
:
Alman Bifteği Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Bifteği Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Bifteği Yemek Tarifi
ALMAN BİFTEĞİ
MALZEME:
750 gram sığır kıyması
3 adet yumurta
3 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
2 bardak galeta tozu
1 bardak zeytinyağı
hazırlanışı:
Köftelik Kıyma bu tepsiye konur
Ortası çukurlaştırılır içine iki yumurta sarısı karabiberin hepsi, tuz konur ve en az on dakika yoğrulur
Sonra bu kıyma parçalara ayrılır avuç içinde eze eze yassı birer köfte haline getirilir
Bir tabak içinde bir yumurta çatalla kurula kurula iyice karıştırılır bir kâğıda un diğer kâğıda galeta tozu konur
Köfte halindeki etler evvelâ una sonra yumurtaya sonra da gatela tozuna batınlır
Bu iş yapılırken, bir tavaya konan zeytınyağı iyice kızdırılır hazırlanan köfteler ikişer üçer tane
içine atlır iki tarafı da iyice kızarınca çıkarılıp tabağa alınır etrafı süslenip öylece servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul