Yalnız Mesajı Göster

Jambonlu Sufle (Almanya) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambonlu Sufle (Almanya) Yemek Tarifi




Malzemeler :

2 Adet kalın dilimlenmiş dana jambon (ince kıyılmış)
50 Gr un
30 Gr tereyağ
5 Adet yumurta (sarıları beyazlarından ayrılmış)
½ Lt süt
½ Çay kaşığı muskat
Tuz
Karabiber

Yapılışı :

Kalın dipli bir tavada yağı eritin
Unu ekleyip, kavurun
İçerisine süt ilave edin, karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın
Ateşten aldıktan sonra tuz, biber ve muskat serpiştirin
Hafif ılıdıktan sonra yumurta sarılarını teker teker karıştırarak hazırladığınız sosun içerisine ekleyin
Daha sonra kıyılmış jambonları katın ve karıştırın
Diğer tarafta başka bir kabın içerisinde yumurta aklarını
( bir tutam tuz ekleyerek) el mikseri ile katılaşıncaya kadar çırpın
Katılaşan yumurta aklarını çırpmadan yavaş yavaş sosun içerisine katın
Derin bir sufle kabında önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
Hemen servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla