Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Musakka (Yunanistan) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Musakka (Yunanistan) Yemek Tarifi




Patlıcan Musakka (Yunanistan)

6 kişilik Gerekli malzeme:

1,5 kg orta boy patlıcan

500 gr dana kıyma

3 adet orta boy soğan

3 adet iri domates

2 su bardağı beşamel sos

1 çay bardağı zeytinyağı

1 demet maydanoz

150 gr parmesan peyniri

Muscat cevizi

Tuz,

karabiber,

tarçın

Ekmek içi

2 yumurta

Patlıcanları yıkayın, kurulayın ve saplarını kesin İnce dilimler halinde keserek iyice tuzlayın ve bir saat bekletin Bu arada beşamel sosu hazırlayın Soğanları iyice kıyıp sote edin Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri alınmış domatesleri küçük küp şeklinde keserek ilave edin

Tuz, biber, tarçın, muscat cevizi, maydanoz, ve kıymayı ilave edip yavaş yavaş karıştırarak 15 dakika pişirin Ateşten alarak 1 çorba kaşığı ekmek içi, 2 çırpılmış yumurta akını ilave edin ve karıştırın

Patlıcan dilimlerini yıkayın, kurulayın ve bir tavada zeytinyağında yakmadan kızartın Isıya dayanıklı cam kabı hafifçe yağlayın Bir sıra patlıcan, bir sıra harç döşeyin ve son katı patlıcanla bitirin 2 yumurta sarısı ve rendelenmiş parmesanla karıştırılmış beşamel sosuyla üzerini kaplayıp 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla