Yalnız Mesajı Göster

Arap Mutfağı - Arap Usulü Selek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Mutfağı - Arap Usulü Selek Tarifi




Arap mutfağı-Arap Usulü Selek Tarifi

Malzemeler

Soğan (8`e bölünmüş) 200 gr

Kuzu budu 1 büyük parça

Süt 800 ml

Basmati Pirinci 1 kg

Margarin 250 gr

Tuz

Karabiber

Yapılışı

Kuzu budunu soğanlarla beraber derin bir tencereye yerleştirip üzerini aşacak kadar su ilave edin Bir taşım kaynatın Oluşan kefi alın Ateşi kısın Tuzunu ve karabiberini ilave edin Eti kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Et pişince tencereden alin ve bir kenarda sıcak olarak bekletin

Etin tenceredeki pişme suyunu ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün Eğer pişme suyu 1200 ml`den az ise, et suyu ilavesi ile 1200 ml`ye tamamlayarak sütü katıp beraberce bir taşım kaynatın Kaynar kaynamaz pirinci ilave edin Tuzunu ve karabiberini kontrol edin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler fazlasıyla yumuşayıp, püremsi bir kıvama gelinceye kadar pilavı pişirin

Pilav pişerken eti iri parçalara ayınn Pişen pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın Demlenmiş pilavı bir tepsiye aktann ve ortasına et parçalanın yerleştirin Üzerine margarini eritip gezdirerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla