Konu
:
Arap Mutfağı - Arap Usulü Selek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Mutfağı - Arap Usulü Selek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Mutfağı - Arap Usulü Selek Tarifi
Arap mutfağı-Arap Usulü Selek Tarifi
Malzemeler
Soğan (8`e bölünmüş) 200 gr
Kuzu budu 1 büyük parça
Süt 800 ml
Basmati Pirinci 1 kg
Margarin 250 gr
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Kuzu budunu soğanlarla beraber derin bir tencereye yerleştirip üzerini aşacak kadar su ilave edin
Bir taşım kaynatın
Oluşan kefi alın
Ateşi kısın
Tuzunu ve karabiberini ilave edin
Eti kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Et pişince tencereden alin ve bir kenarda sıcak olarak bekletin
Etin tenceredeki pişme suyunu ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün
Eğer pişme suyu 1200 ml`den az ise, et suyu ilavesi ile 1200 ml`ye tamamlayarak sütü katıp beraberce bir taşım kaynatın
Kaynar kaynamaz pirinci ilave edin
Tuzunu ve karabiberini kontrol edin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler fazlasıyla yumuşayıp, püremsi bir kıvama gelinceye kadar pilavı pişirin
Pilav pişerken eti iri parçalara ayınn
Pişen pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın
Demlenmiş pilavı bir tepsiye aktann ve ortasına et parçalanın yerleştirin
Üzerine margarini eritip gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul