10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Tava (Yunanistan) Yemek Tarifi
PİLİÇ TAVA (YUNANİSTAN)
4 kişilik
MALZEME:
4 but,
2 göğüs,
2 tatlı kaşığı kişniş,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
beyaz biber,
tuz,
300 gr beyaz soğan,
6 diş sarmısak,
6 incir,
200 ml sebze suyu,
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,
5 yemek kaşığı limon suyu
1 Fırını 180 derecede ısıtın Kişniş, kimyon, kara, beyaz biber ve az tuz karıştırın Etleri yıkayıp kurulayın, baharatlara bulayın
2 Soğanları dilimleyin, sarmısağı ayıklayın, incirleri yıkayarak dörde bölün
3 Eti, soğanları, sarmısağı ve incirleri bir fırın kabına dizin Kalan baharat karışımını serpiştirin, sebze suyunu dökün Kapağı kapatın, 30 dakika pişmeye bırakın Limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin Açık olarak 30-35 dakika kızartın Pide ile servis yapın
|
|
|