Yalnız Mesajı Göster

Piliç Tava (Yunanistan) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Tava (Yunanistan) Yemek Tarifi




PİLİÇ TAVA (YUNANİSTAN)

4 kişilik

MALZEME:

4 but,

2 göğüs,

2 tatlı kaşığı kişniş,

1 tatlı kaşığı kimyon,

1 tatlı kaşığı karabiber,

beyaz biber,

tuz,

300 gr beyaz soğan,

6 diş sarmısak,

6 incir,

200 ml sebze suyu,

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,

5 yemek kaşığı limon suyu

1 Fırını 180 derecede ısıtın Kişniş, kimyon, kara, beyaz biber ve az tuz karıştırın Etleri yıkayıp kurulayın, baharatlara bulayın

2 Soğanları dilimleyin, sarmısağı ayıklayın, incirleri yıkayarak dörde bölün

3 Eti, soğanları, sarmısağı ve incirleri bir fırın kabına dizin Kalan baharat karışımını serpiştirin, sebze suyunu dökün Kapağı kapatın, 30 dakika pişmeye bırakın Limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin Açık olarak 30-35 dakika kızartın Pide ile servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla