Yalnız Mesajı Göster

Kabak Pabucaki (Yunanistan) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Pabucaki (Yunanistan) Yemek Tarifi




KABAK PABUCAKİ (YUNANİSTAN)

MALZEMELER:

4 adet orta boy taze kabak

1/4 kalıp beyaz peynir

1 demet maydanoz

1 yemek kaşığı margarin

1 çay bardağı un

1 su bardağı süt

1 tutam tuz

4 yemek kaşığı domates sos

4 yemek kaşığı (rendelenmiş) kaşar peynir

YAPILIŞI:

Taze kabakları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini oyup tuzlu suda haşlayın Peyniri maydanoz ile karıştırıp kabakların içine doldurun Daha sonra ayrı bir kapta un ve süt ile beşemal sosu hazırlayın Hazırlanan sosu kabakların üzerine peynirleri kapatacak şekilde dökün Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek fırınlayın Ve servise hazır hale getirin



Alıntı Yaparak Cevapla