Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Jambonlu Patates Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Jambonlu Patates Tarifi




Alman Mutfağı-Jambonlu Patates Tarifi

Malzemeler

4 iri patates

Tuz Karabiber

150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış)

2 ÇK zeytinyağı

1 Orta boy Kuru Soğan

1 diş sarmısak

2 olgun domates

½ demet Maydanoz

1 limon kabuğu rende

Yapılışı

Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz

10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz

Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz Bir karıştırılıp servis tabağına alınır Sıcak servis edilir

Afiyet Olsun!…



Alıntı Yaparak Cevapla