Konu
:
Arap Mutfağı - Maklube Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Mutfağı - Maklube Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Mutfağı - Maklube Tarifi
Arap mutfağı- Maklube Tarifi
Malzemeler
5 ADET DOMATES
2 ÇORBA KAŞIĞI Z
YAĞI
150 GR MARGARİN
500 GR YOĞURT
1 ADET SOĞAN
2 ADET PATATES
3 ADET SİVRİ BİBER
1 kg BALDO PİRİNÇ
5 ADET SALATALIK
500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
Yapılışı
ÖNCE KUŞBAŞI ETLERİMİZİ BİR TENCERE SUYA KOYUP YARIM SAAT KADAR HAŞLIYORUZ
DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCERENİN İÇİNE ZEYTİN YAĞIMIZI DÖKÜP PATETESLERİİ YUVARLAK BİÇİMDE KESEREK YERLEŞTİRİYORUZ PATATESLERİN ÜSTÜNEDE AYNI ŞEKİLDE KIYILMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ DAHA SONRA PRİNCİMİZİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ONUN ÜZERİNEDE ETLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ KALAN PRİNCİDE ÜZERİNE KOYUP KARARINCA SU İLE DOLDURUYORUZ EN ÜSTEDE MARGARİNİMİZİ EKLİYORUZ
Püf Noktaları:
O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul