Yalnız Mesajı Göster

Arap Mutfağı - Maklube Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Mutfağı - Maklube Tarifi




Arap mutfağı- Maklube Tarifi

Malzemeler

5 ADET DOMATES

2 ÇORBA KAŞIĞI ZYAĞI

150 GR MARGARİN

500 GR YOĞURT

1 ADET SOĞAN

2 ADET PATATES

3 ADET SİVRİ BİBER

1 kg BALDO PİRİNÇ

5 ADET SALATALIK

500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI

Yapılışı

ÖNCE KUŞBAŞI ETLERİMİZİ BİR TENCERE SUYA KOYUP YARIM SAAT KADAR HAŞLIYORUZ

DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCERENİN İÇİNE ZEYTİN YAĞIMIZI DÖKÜP PATETESLERİİ YUVARLAK BİÇİMDE KESEREK YERLEŞTİRİYORUZ PATATESLERİN ÜSTÜNEDE AYNI ŞEKİLDE KIYILMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ DAHA SONRA PRİNCİMİZİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ONUN ÜZERİNEDE ETLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ KALAN PRİNCİDE ÜZERİNE KOYUP KARARINCA SU İLE DOLDURUYORUZ EN ÜSTEDE MARGARİNİMİZİ EKLİYORUZ

Püf Noktaları:

O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla