Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Alman Makarnası Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Alman Makarnası Tarifi




Alman Mutfağı-Alman Makarnası Tarifi

Malzemeler

1 paket makarna

İçim Süt

1 soğan

Salça

Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı

Nane

Kekik

İçim Kaşar Peynir

Sarımsak

Pul biber

Yapılışı

Makarna haşlanır Aldante kıvama gelince süzülür, hafif sudan geçirilir

Başka bir kapta yarım bardak süt, 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır

Tencereye yağ konularak kızıdırlır Yağ kızdıktan sonra soğanlar küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur Soğanlar pembeleştikten sonra 1 adet sarımsak çok küçük şekilde küp küp kesilir ve soğanla birlikte kavrulur Kavrulduktan sonra ayrı kapta hazırladığımız süt, salça, su karışımı tencereye ilave edilir Bunları da karıştırdıktan sonra kekik, nane, pul biber ve istenildiği kadar baharat çeşidi ilave edilir ve kavrulur Son olarak karışıma makarna atılır

Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla