Yalnız Mesajı Göster

Yunan Usulü Yaprak Sarma Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Usulü Yaprak Sarma Yemek Tarifi




Yunan Usulü Yaprak Sarma

4 porsyon

150 gram soğan,

7 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 fincan pirinç,

25 gram fıstık,

tuz,

karabiber,

yarımşar bağ dereotu ve nane,

16 asma yaprağı (salamura),

1 limon,

1 tutam seker

Limonlu sos:

2 yumurta,

1 limon suyu

Soğanları ince ince kıyın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar yaklaşık 2 dakika çevirin Pirinci atarak karıştırın, 1 fincan su, fıstıklar, tuz ve karabiberi atın Hepsini yaklaşık 10 dakika pişirin Dereotu ve naneyi kıyın ve pirincin içine atın

Yaprakları su ile çalkalayarak kurulayın, parlak tarafı aşağıda olmak üzere çalışma zeminine yayın Yaprakların sap yerlerine birer tutam harç koyun Yaprakları sarın Sarmaları bir tenecereye dizin, üzerine ince limon dilimleri örtün, çeyrek litre su, kalan yağı, şekeri, tuz ve karabiber ilave edin, Sarmaları orta sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika pişirin

Limonlu sos: Yumurtaların aklarını ayırın ve köpürtün, sarılarını, limon suyunu ve 3-4 yemek kaşığı yemek suyu karıştırın Sarmaları sos ile sofraya getirin



Alıntı Yaparak Cevapla