Konu
:
Soğanlı Tart (Fransa) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Tart (Fransa) Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Tart (Fransa) Yemek Tarifi
Malzemeler :
Hamur için :
155 Gr un
155 Gr tereyağ (küp şeklinde doğranmış)
4 Çorba kaşığı buzlu su
Diğer Malzemeler :
1 Kg soğan (ince kıyılmış)
45 Gr tereyağ
1 Çorba kaşığı z
yağı
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
1 Küçük kutu krema
Bir tutam muskat
60 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
Derin bir kabın içerisine un ve tereyağını koyun
Parmak uçları ile iyice karıştırın
4 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırma işlemine devam edin
(gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz)
Hazırladığınız hamuru top haline getirin ve şeffaf folyoya sarın
Buzdolabında 20 dakika dinlendirin
Daha sonra 26 cm çapındaki tart kalıbına hazırladığınız hamuru dağıtın ve
tekrar buzdolabına koyun
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın
Hazırladığınız hamuru çatal ile deldikten sonra 10 dakika pişirin Diğer tarafta kalın dipli bir tavada tereyağı ile z
yağını ısıtın
İnce kıyılmış soğanları arada bir karıştırarak 30-35 dakika kavurun
Üzerine üç kaşık unu serpiştirin 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Başka bir kabın içerisinde yumurta, krema ve muskatı iyice çırpın
Karışımı rendelenmiş peynirin yarısı ile soğuyan soğanların içerisine yavaş yavaş ekleyin
Hazırladığınız karışımı önceden pişirdiğiniz hamurun üzerine yayın
Ayırdığınız peynirleri de üzerine serpiştirerek önceden ısıtılmış fırında
20-25 dakika pişirin
10 dakika dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın
NOT:
Bu reçete için sarı soğanlar uygundur
Ayrıca hamurun başarılı
olabilmesi için soğuk su ve soğuk tereyağı kullanın
Çok fazla yoğurmayın,
tart kalıbına koyduktan sonra buzdolabında iyice soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul