Konu
:
Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi
RAVENT ŞEFTALİ PELTESİ (Alman)
4 kavanoz
Malzeme
1 kilo ravent,
750 ml su,
700 g şeftali,
2 paket vanilya,
gerektiği kadar reçel şekeri
1
Raventi doğrayıp bir tencerenin içine atın, suyu ilave edip yaklaşık 10 dakika kaynatın
2
Yumuşamış raventi tülbent kaplı bir süzgecin içinde yaklaşık 1 saat damlamaya bırakın, sonra elle hafice sıkarak biraz daha su elde edin
Yarım litre ravent suyu ölçün (az gelirse üstüne su koyabilirsiniz)
3
Şeflalilerin kaynar suya batırıp kabuklarını soyun ve doğrayın
4
500 g şeftali, ravent suyunu, vanilya ve şekeri devamlı karıştırarak kaynatın
Kaynadıktan sonra kavanozlara doldurun
Kavanozları kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul