Yalnız Mesajı Göster

Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi




RAVENT ŞEFTALİ PELTESİ (Alman)

4 kavanoz

Malzeme

1 kilo ravent,

750 ml su,

700 g şeftali,

2 paket vanilya,

gerektiği kadar reçel şekeri

1 Raventi doğrayıp bir tencerenin içine atın, suyu ilave edip yaklaşık 10 dakika kaynatın

2 Yumuşamış raventi tülbent kaplı bir süzgecin içinde yaklaşık 1 saat damlamaya bırakın, sonra elle hafice sıkarak biraz daha su elde edin Yarım litre ravent suyu ölçün (az gelirse üstüne su koyabilirsiniz)

3 Şeflalilerin kaynar suya batırıp kabuklarını soyun ve doğrayın

4 500 g şeftali, ravent suyunu, vanilya ve şekeri devamlı karıştırarak kaynatın Kaynadıktan sonra kavanozlara doldurun Kavanozları kapatın



Alıntı Yaparak Cevapla