Konu
:
Elmalı Kek - Alman Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kek - Alman Mutfağı
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kek - Alman Mutfağı
Elmalı Kek - Alman Mutfağı
Malzemeler
* 1 kilodan biraz fazla elma
* 2 avuç kadar dövülmüş ceviz
* 250 gr
margarin (tereyağı olursa daha güzel oluyor)
* 1 paket hamur kabartma tozu (baking powder)
* 250 gr
toz şeker
* 1 paket vanilya
* 350 gr
un
* 5 yumurta
* Kekin üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçın
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarini mikserde yada hamur çırptığınız robotta krema haline gelinceye kadar çırpın
Üzerine yumurtaları ekleyip 10- 15 dakika kadar onları da çırpın
Bu arada yumurtalar çırpılırken elmaları soyup, dört parçaya bölüp ince dilimler halinde doğrayın ve ayrı bir kapta bekletin
Yumurtalar iyice köpürünce üzerine sırasıyla şeker, vanilya ve geriye bir avuç kadarını ayırdığınız unu ilave edin
Kabartma tozunu bu bir avuç una karıştırıp en son bunu da kek karışımına ilave edin
Hızlıca karıştırıp robotu kapatın, çok karışırse kek kabarmaz
Yağlanmış kare fırın tepsisine hamurun yarısını döküp hamuru her tarafına yayın
Üzerine cevizi dağıtın ve biraz da tarçın serpin
Dilimlenmiş elmaları dizi dizi hamurun üzerine uzun sıralar olacak şekilde sıraların
Geri kalan hamuru bu elmaların üzerine dökün ve bıçak yardımıyla düzleyin
Fırına sürün 170 derecede 40-50 dakika pişirin
Fırından çıkarınca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin
İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin ve altı hamurlaşmaması için ızgara teli üzerine alıp soğutun
Bu kek bir gün bekledikten sonra servis edilirse daha kıvamında oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul