Yalnız Mesajı Göster

Girit Usulü Çullama (Culamas) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Girit Usulü Çullama (Culamas) Yemek Tarifi




Girit usulü çullama (culamas)

Malzemeler;

Yarım kg un

2 çorba kaşığı zeytinyağı

15 su bardağı su

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Tuz

İç malzeme:

Yarım kg haşlanmış tavuk eti

2-3 parça tavuk veya hindi ciğeri

15 gr tereyağı

1 su bardağı tavuk suyu

Yarım su bardağı su

15 su bardağı pirinç

1 su bardağı küçük, çekirdeksiz kuru üzüm

1 su bardağı badem

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tarçın

Yarım tatlı kaşığı ezilmiş karanfil

1 tatlı kaşığı kimyon

Yarım tatlı kaşığı muskat

Yarım su bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı:

* Tavuk etini ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın Ciğeri tereyağında kavurun Tavuk suyu, su, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika pişirin Tavuk eti, kuru üzüm, badem, karanfil, kimyon ve muskatı ekleyip karıştırın Un, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun Hamuru ikisi eşit büyüklükte, diğeri ise daha küçük olmak üzere üç bezeye ayırın Büyük bezeleri kalın diğerini ise ince açın

* Kalın yufkalardan birini yağlanmış tepsiye yerleştirin Harcın yarısını ekleyip üzerine yarım kaşık tarçın ve yarım su bardağı şeker serpin İnce yufkayı yerleştirin Tereyağı sürüp kalan harcı yayın Son yufkayı da yayıp tereyağı sürün 1-2 kaşık tavuk suyu gezdirip tarçın ve şeker serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla