Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Dresden Usulü Christ Stollen Noel Keki Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Dresden Usulü Christ Stollen Noel Keki Tarifi




Alman Mutfağı-Dresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki) Tarifi

Malzemeler

150 gr şeker

1 tatlı kaşığı kakule

1 tatlı kaşığı tuz

2 limon kabuğu rendesi

1 kg un

100 gr kıyılmış badem

2 küçük bardak rom

500 gr tereyağı

1/4 lt süt

20 gr acı badem aroması

80 gr maya

100'er gr küçük küplere bölünmüş limon ve portakal Şekerlemesi

600 gr kuru üzüm

Üzerine sürmek için: 200 gr sıvı tereyağı

200 gr kuş üzümü

Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr toz şeker, 5 çorba kaşığı vanilya ve Soğuduktan sonra üzerine serpmek için: Pudra şekeri

Yapılışı

Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir Unun 2/3'ü bir kabın içine elenir, ortası açılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, süt ve diğer malzeme ile karıştırılır Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur

Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak biraz daha kabarması için bekletilir 175190şde 50-60 dakika pişirilir

Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir



Alıntı Yaparak Cevapla