Yalnız Mesajı Göster

Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi




Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 adet kuru soğan

1 demet maydanoz

2 adet havuç

250 gr koyun eti

Kara biber

Tuz

1 çay kaşığı kekik

3 kaşık tereyağı

1 bardak iç bezelye

5 bardak su veya et suyu

2 adet domates

3 bardak pilavlık pirinç

Tarif Bilgileri

Kategori: Özbek Mutfağı

Puanı: 4

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin

Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 15 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın Hafif ateşte pişirin

Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın

Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin



Alıntı Yaparak Cevapla