Konu
:
Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi
Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi
Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 adet havuç
250 gr
koyun eti
Kara biber
Tuz
1 çay kaşığı kekik
3 kaşık tereyağı
1 bardak iç bezelye
5 bardak su veya et suyu
2 adet domates
3 bardak pilavlık pirinç
Tarif Bilgileri
Kategori: Özbek Mutfağı
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun
Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin
Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün
Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin
Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin
Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin
Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun
Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun
Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 1
5 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
Hafif ateşte pişirin
Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin
Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın
Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul