Konu
:
Azeri Mutfağ - Feseli
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağ - Feseli
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağ - Feseli
Azeri Mutfağ - Feseli
Malzemeler
700g buğday unu
50g şeker
20g maya
100g yağ
5g tuz
Yapılışı
Una su, maya, tuz konur, katı hamur yapılır
Hamur kabarsın diye 1-1,5 saat bekletilir
Sonra hamurdan yuvarlak parçalar yapılır ve 0,5 mm kalınlığında açılır
Hamurun üzerine yağ sürüp 5-6 kat birbirinin üzerine konur
Üçgenler kesilir sigara şeklinde sarılır
Sonra bunlar halka şekline getirilir
Böylece çapı 10-12 cm, kalınlığı 1
5-2 cm olacak şekilde feseli şekline getirilir
Daha sonra feselinin her iki tarafı yağda kızartılır
Feseli sofraya verildiğinde yanında bal da konur yada üzerine pudra şekeri serpilir
Feseli hem sıcak hem de soğuk olarak servise sunulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul