Yalnız Mesajı Göster

Azeri Mutfağ - Feseli

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağ - Feseli




Azeri Mutfağ - Feseli

Malzemeler

700g buğday unu

50g şeker

20g maya

100g yağ

5g tuz

Yapılışı

Una su, maya, tuz konur, katı hamur yapılır Hamur kabarsın diye 1-1,5 saat bekletilir Sonra hamurdan yuvarlak parçalar yapılır ve 0,5 mm kalınlığında açılır Hamurun üzerine yağ sürüp 5-6 kat birbirinin üzerine konur Üçgenler kesilir sigara şeklinde sarılır Sonra bunlar halka şekline getirilir Böylece çapı 10-12 cm, kalınlığı 15-2 cm olacak şekilde feseli şekline getirilir Daha sonra feselinin her iki tarafı yağda kızartılır Feseli sofraya verildiğinde yanında bal da konur yada üzerine pudra şekeri serpilir Feseli hem sıcak hem de soğuk olarak servise sunulabilir



Alıntı Yaparak Cevapla