Konu
:
İzlanda Mutfağı Randalin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İzlanda Mutfağı Randalin Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzlanda Mutfağı Randalin Tarifi
İzlanda Mutfağı Randalin Tarifi
Malzemeler
250 gram şeker
500 gram tereyağı
750 gram un
Dört adet yumurta
Bir kavanoz böğürtlen reçeli
100 gram tuzsuz krem peynir
Dört kaşık koyu krema (bulamazsanız kaymak)
Tarif Bilgileri
Kategori: İzlanda Mutfağı
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Tereyağını küçük küçük doğrayın
Mutfak tezgahına koyup parmaklarınızla iyice yumuşatın
Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın
İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin
Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun
Hamuru dolaptan alıp on iki pazıya bölün
Kalın yufkalar açın
Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin
Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün
Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün
Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün
Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin
Taze böğürtlenle süsleyip çayla ikram edin
Randalin, İzlanda’da çok yaygındır ve ilginç olan kimileri onu uzanmış kek olarak da tanımlarlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul