Konu
:
Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi
Brezilya Mutfağı-Brezilya Usulü Pilav Tarifi
Malzemeler
250 gram soyulmuş karides
tereyağı ya da margarin
2 su bardağı pirinç
toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
maydanoz
1 diş sarımsak
tuz
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
600 gr et suyu
Yapılışı
4 Kişilik
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın
Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın
Pirinç etsuyunu çekmeli
Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün
Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın
Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin
Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın
Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın
Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun
Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun
Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul