Yalnız Mesajı Göster

Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi




Brezilya Mutfağı-Brezilya Usulü Pilav Tarifi

Malzemeler

250 gram soyulmuş karides

tereyağı ya da margarin

2 su bardağı pirinç

toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı salça

maydanoz

1 diş sarımsak

tuz

2 adet soğan

300 gr sulu domates

6 çorba kaşığı zeytinyağı

600 gr et suyu

Yapılışı

4 Kişilik

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın

Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinç etsuyunu çekmeli Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin

Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin

Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla