Yalnız Mesajı Göster

Rus Yemekleri - Olivier Salatası Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Yemekleri - Olivier Salatası Tarifi




Rus Yemekleri- Olivier salatası Tarifi

Malzemeler

1 büyük su bardağı, haşlanmış ve ufak küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsü filetosu

1 adet büyük boy havuç (doğranmış)

1 büyük su bardağı, haşlanmış, kabukları soyulmuş ve ufak küpler şeklinde doğranmış patates

1 adet küçük, ince doğranmış soğan

2 adet orta boy salatalık turşusu (doğranmış)

1 tatlı kaşığı hardal

Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 dolu tatlı kaşığı kapari

Tercihen 8 adet ince dilim söğüş dil

1 adet haşlanmış ve rendelenmiş yumurta

Marul yaprakları, domates dilimleri, siyah zeytin, dereotu, taze soğan

Yarım su bardağı ‘light’ mayonez

2 adet haşlanmış yumurta; süs için, kişi başı yarım yumurta olarak kesilmiş

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

Yapılışı

1) Rendelenmiş yumurta, mayonez, süzme yoğurt, hardal ve limon suyunu macun kıvamına gelene kadar karıştırın

2) Büyük bir kâsede, tavuk, patates, bezelye, havuç, turşu, soğan ve kaparileri harmanlayın Yavaş yavaş, malzemeleri ezmeden sos ile iyice karıştırın En az 3 saat bekletin

3) 4 ayrı tabağa marul yapraklarını açın Üzerle-rine, ufak kâselerle ters çevirdiğiniz salatayı yerleştirin En üste, yarım yumurtayı ve dereotunu oturtun Etrafına ikişer dilim dil koyun ve diğer malzemelerle süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla