Yalnız Mesajı Göster

Viyana Hilali - Avusturya Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Viyana Hilali - Avusturya Mutfağı




Viyana Hilali Avusturya

Malzemeler:

8 kisilik

200 gr lahana

150 gr kiyma

1 demet maydonoz

1 adet sogan

30 gr margarin

250 gr milföy hamuru (dondurulmus)

1 adet yumurta

1 yemek kasigi süt

1 yemek kasigi keraviye

Tuz

Karabiber

Yapilisi:

Lahanayi ince ince kiyin Sogani küp seklinde dograyin Lahanalari margarinde iyice kavurun, sogani ekleyip kavurmaya devam edin Soganlar yumusayinca kiymayi katin Suyunu salip çekene kadar kadar pisirin Maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip atesten alin

Milföy hamurunun çözülmesini bekleyin Kareleri köseleme kesip her kareden 2 adet üçgen elde edin Hazirladiginiz içi, üçgenin genis kenarina koyup, rulo yapin Kenarlardan hafif yuvarlayarak hilal biçimini verin

Hilalleri yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin Yumurtayi sütle çirpip üzerlerine sürün Keraviye serpip 200º isitilmis firinda 20 dakika pisirin Sicak olarak servis yapin

*Keraviye, Avusturya mutfagina özgü bir baharattir Büyük marketlerde bulabilirsiniz Bulunmadigi taktirde yerine çörek otu kullanilabilir



Alıntı Yaparak Cevapla