Konu
:
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Köfte
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Köfte
Kuru Kayısılı KöfHazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz
Tarif Seviyesi : orta
Bu tarif 223 kişi tarafından incelendi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuru kayısı
1 küçük kabuk tarçın
400 gram domates,küçük küçük doğranmış
1 adet soğan,ince doğranmış
Köfte için;
350 gram dana kıyma
1 diş sarımsak,dövülmüş
tuz
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Üzeri için;
25 gram badem
1 avuç taze kişniş
* Patates Yahnisi
* Soğanlı Tart
* Breton Çorbası
* Fransız Usulü Dana Ciğeri
* Vişneli Yoğurt Tatlısı
* Fransız Usulü Tavuk Sarma
Derin bir kasenin içerisine kıymayı,baharatları;(kimyon,karabiber,pulbiber, tuz )yumurtayı,dövülmüş sarımsağı koyup iyice yoğurun
Yoğurduğunuz bu harçtan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın
Yuvarladığınız bu köfteleri az yağda arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletin
Ayrı bir tenecereye zeytinyağını koyun ve bu yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun
Üzerine sırası ile küp küp doğranmış domatesleri,kuru kayısıları ilave edip 4-5 dakika soteleyin
Kızarmış köfteleride ekleyin
Ardından 2 bardak su koyup (içerisine kabuk tarçınıda atın)pişmeye bırakın
Servis yaparken kıyılmış bademlerle ve taze kişniş yaprakları ile süsleyin
Afiyet olsun
te
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul