Yalnız Mesajı Göster

Azeri Mutfağı - Yaprak Sarması Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağı - Yaprak Sarması Tarifi




Azeri Mutfağı-Yaprak Sarması Tarifi

Malzemeler

Kişi başına 150 g et

02 g tarçın

25 g yağ

karabiber ve tuz

50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak

1 adet soğan

50 g yoğurt

20 g maydanoz ve dereotu

nane

Yapılışı

Et yağsızsa ete yağ koyulur Et soğanla kıyma makinesinden geçirilirKıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilirYaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur



Alıntı Yaparak Cevapla