Konu
:
Azeri Mutfağı - Yaprak Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağı - Yaprak Sarması Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağı - Yaprak Sarması Tarifi
Azeri Mutfağı-Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeler
Kişi başına 150 g et
0
2 g tarçın
25 g yağ
karabiber ve tuz
50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak
1 adet soğan
50 g yoğurt
20 g maydanoz ve dereotu
nane
Yapılışı
Et yağsızsa ete yağ koyulur
Et soğanla kıyma makinesinden geçirilir
Kıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır
Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır
Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır
Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir
Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilir
Yaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir
Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul