Yalnız Mesajı Göster

Yunan Mutfağı Kakavia Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Mutfağı Kakavia Tarifi




Yunan Mutfağı Kakavia Tarifi

Malzemeler

Bir kilogram küçük kayabalığı (iskorpit ve benzerleri)

½ kilogram domates

½ yarım kilogram kuru soğan

Bir miktar doğranmış kereviz sapı

¼ litre zeytinyağı

Tuz, karabiber

Tarif Bilgileri

Kategori: Yunan Mutfağı

Puanı: 3

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Balıkları temizleyip tuzlayın ve bir kenara koyun Domates, soğan, kereviz, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar su doldurun ve kırk dakika kadar kaynatın Sonra üstüne balıkları da ekleyin ve on beş dakika daha pişirip ateşten alın

Kaselerinize kızarmış ekmek dilimleri, üstüne de tencereden alırken parçalanmamasına özen göstereceğiniz balıkları yerleştirinŞimdi de kaselerinize limon soyu eklenmiş çorbanın sıvı içeriğini paylaştırın "Kakavia"nız hazır…



Alıntı Yaparak Cevapla