Konu
:
Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi
Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi
Malzemeler
Kişi başına 350g koyun eti
1 adet soğan
reyhan
6g narşerap
karabiber ve tuz
Yapılışı
Tike kebap için koyun etinden 35-40g’lık parçalara doğranır
Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır
Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır
Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir
Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir
Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur
İlave olarak ta tike kebabın yanına narşerap, sumak, karabiber ve tuz koyulur
Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul