Yalnız Mesajı Göster

Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi




Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi

Malzemeler

Kişi başına 350g koyun eti

1 adet soğan

reyhan

6g narşerap

karabiber ve tuz

Yapılışı

Tike kebap için koyun etinden 35-40g’lık parçalara doğranır Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidirTike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulurİlave olarak ta tike kebabın yanına narşerap, sumak, karabiber ve tuz koyulur Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur



Alıntı Yaparak Cevapla