Yalnız Mesajı Göster

Morney Soslu Yumurta - Avusturya Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Morney Soslu Yumurta - Avusturya Mutfağı




Morney Soslu Yumurta Avusturya

Malzemeler:

1 kişilik

1 dilim küçük tost ekmeği

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı rende gravyer yada kaşar peyniri

3 çorba kaşığı morney sos

Morney sos için:

1/2 su bardağı kaynar süt

1/2 kahve fincanı soğuk süt

biraz rende hindistancevizi

1/2 kahve fincanı un

1/2 yumurta

1/2 su bardağı rende gravyer peyniri

Yapilisi:

Kızarmış ekmeği bir yumurta sahanına koyup hazir edin

Bu arada yumurtanın üzerini 2 parmak kapatabilecek kadar kaynar sirkeli suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın Bir kevgirle süzüp, tost ekmeğinin üzerine çıkarın

Yumurtanın üzerine morney sosu ve kaşar peyniri koyup üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika fırında kızartıp servis yapın

Morney sos:

Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın



Alıntı Yaparak Cevapla