Yalnız Mesajı Göster

Karides Tava - Yunanistan Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karides Tava - Yunanistan Mutfağı




Karides Tava Yunan Mutfagi

Malzemeler:

25 adet orta boy karides

Tuz

1 limon suyu

1 çay bardağı un

3 yumurta

1 bardak galeta unu

Sıvı yağ

Garnitür:

1/ 2 demet maydanoz

1 limon

1/ 2 tertip “tartar sos”

Yapılışı:

Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun

Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın Tuz ve limon suyu ile karıştırın

Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın Un ve galetayı da ayrı tabaklara hazirlayin Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın Karideslerin üzerine biraz bastırarak şekil verin

Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika pembe renkte kızartın Süzgecle çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sonra,servis tabağina yerleştirin

Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin

Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla