Yalnız Mesajı Göster

Mantar Melemeni... (Yunanistan) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Melemeni... (Yunanistan) Yemek Tarifi




LİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ Malzemeler

4 parça piliç göğüs eti (400 gr)

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

SOSU İÇİN

Bir demet fesleğen

2 çorba kaşığı krema

4 çorba kaşığı süzme yoğurt

2 çorba kaşığı limon suyu

2 diş sarımsak

Tuz

LİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ TARİFİ

Piliçleri sıvı yağa bulayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin Izgarayı önceden kızdırın Ters düz ederek pişirin Sosu hazırlamak için fesleğen, krema, süzme yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu (blender'a atabilirsiniz) püre haline getirin Fesleğen soslu piliç ızgarayı, haşlanmış penne makarna ve spagetti ile servis edin Piliç ızgaraların üzerine fesleğenli sos sürerek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla