Yalnız Mesajı Göster

Azeri Mutfağı - Dovğa Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağı - Dovğa Tarifi




Azeri Mutfağı - Dovğa Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta

1/2 demet dereotu

1,5 çorba kaşığı un

tuz

2 çorba kaşığı pirinç

3 su bardağı yoğurt

6 su bardağı su

1 bardak haşlanmış nohut

1/2 demet ıspanak

1/2 demet nane

Yapılışı

Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız

Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir

Bu çorba semizotu, ebegümeci gibi yeşillikler kullanaak da yapılabilir



Alıntı Yaparak Cevapla