Konu
:
Azeri Mutfağı - Dovğa Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağı - Dovğa Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağı - Dovğa Tarifi
Azeri Mutfağı - Dovğa Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
1/2 demet dereotu
1,5 çorba kaşığı un
tuz
2 çorba kaşığı pirinç
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 bardak haşlanmış nohut
1/2 demet ıspanak
1/2 demet nane
Yapılışı
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız
Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız
Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız
Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir
Bu çorba semizotu, ebegümeci gibi yeşillikler kullanaak da yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul