Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Şarlot Tarifielmalı Şarlot (Fransa) Tarifi - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Şarlot Tarifielmalı Şarlot (Fransa) Tarifi - Fransız Mutfağı




Elmalı Şarlot (Fransa) Tarifi

Malzeme (6 kişilik):

1 kg yeşil elma,

1/4 su bardağı su,

100 gr toz şeker,

75 gr margarin, 500-700 gr tost ekmeği (dilimlenmiş ve dilimlerin kenarları alınmış)

Önce koyu bir komposto hazırlayın Bunun için elmaların kabuklarını soyup çekirdekli göbek kısımlarını çıkarttıktan sonra, elmaların büyüklüklerine göre, 4-5 kaim dilime ayırın Elma dilimlerini büyükçe bir tencereye koyup üstlerine suyu ekledikten sonra, tencerenin ağzı kapalı olarak, 10 dakika orta ateşte kaynatın 10 dakika sonra tencereyi ateşten alıp kapağını açın Şekeri katıp tahta bir kaşıkla karıştırın Bir şarlot kalıbının {yoksa yeterince derin ve kenarları oluklu olmayan bir pasta kalıbı ya da sufle kalıbı da kullanılabilir) iç yüzeyini margarinin bir kısmıyla iyice yağlayın

Ekmek dilimlerinin üçte birini üçgen biçiminde kesip tamamını bir fırın tepsisine dizerek, 4-5 dakika, her iki yanlarım da kızartın

Üçgen dilimlerin yeteri kadarını, bir yüzlerini kalan margarinin bir kısmı ile yağlayıp yağlı yüzleri kalıbın içine gelecek ve hafifçe birbirinin üzerine binecek biçimde kalıbın dibine yerleştirin

Kalıbın yan kenarlarım da aynı biçimde dikdörtgen ekmek dilimleri ile kaplayın

Ortadaki boşluğa, hazırlamış olduğunuz kompostoyu boşaltıp, üstünü kalan üçgen ekmek dilimleri ile kapatın Bu iş için kullanılacak üçgen ekmek dilimleri de diğerleri gibi margarinle yağlanmış ve yağlı yüzleri kalıbın içine gelecek ve hafifçe birbirinin üzerine binecek biçimde olmalıdır

Kalıbı orta hararetteki fırına sürüp 30-40 dakika, ekmekler altın sarısı olana kadar pişirin

Kalıbı fırından alıp bir kenara bırakın Son ânda, şarlotu kalıptan çıkartarak ılık veya soğuk olarak yanında krema veya marmelatla servis edin Şefin tavsiyesi: Ekmek dilimlerinin birbirinin üstüne binmesine dikkat etmek gerekir Çünkü ekmek pişince nemini kaybedip çekeceği için, komposto, arada oluşacak boşluklardan akıp tatlının görünümünü bozar Üçgen ekmekleri elde etmek içinse kenarları alınmış tost ekmeği dilimlerini ortadan ikiye kesmek yeterlidir



Alıntı Yaparak Cevapla