Yalnız Mesajı Göster

Amerikan Mutfağı - Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfağı - Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi




Amerikan Mutfağı-Acılı Tavuk ve Pirinç Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış pirinç

1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber

2 çorba kaşığı soya yağı

1 su bardağı domates sosu

4 adet tavuk göğsü

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı kesilmiş kereviz

1/2 su bardağı kesilmiş soğan

1/4 su bardağı taze maydanoz

Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

Yapılışı

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın

Etler pişince bir kenara alın

Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun

Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun

İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun

Sıcak pilav üzerinde servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla