Konu
:
Azeri Mutfağı - Azeri Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağı - Azeri Pilavı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağı - Azeri Pilavı Tarifi
Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi
Malzemeler
4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
4 ad taze soğan
250 g
kuzu kuşbaşı
2 sb pirinç
2 ad kuru soğan
3 sb su
4 ad kayısı
tuz-karabiber
3 yk kuru üzüm
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuç
½ demet dereotu
Yapılışı
1
Kuru soğanı yemeklik doğrayın
2
Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın
3
Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın
4
Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın
5
Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın
6
Yayvan bir tenecereye 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın
İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun
7
Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin
Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz-karabiberi koyup karıştırın
8
En son olarak içine kıyılmış taze soğanı-dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin
9
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul