Konu
:
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi
Hamburg Tavugu
Malzemeler:
8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünmüs)
2 bas orta boy kuru sogan (halka seklinde dogranmis)
1 tatli kasigi domates salçasi
3 yemek kasigi margarin
200 gr
mantar
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardagi beyaz sarap
2 dis sarmisak (dövülmüs)
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
Yapilisi:
2 yemek kasigi yagi derin bir tavada eritin
Ortadan 2’ye böldügünüz mantarlari tavaya aktarin ve karistirarak 3-4 dakika kavurun
Bir delikli süzgeçle süzdürerek mantarlari yagdan alin
Sonra tavuklari ayni yaga aktarip, 2-3 dakika kizartin
Ince halkalar halinde dogranmis soganlari da hemen ekleyip, 8-10 dakika kadar sotelemeye devam edin
Içine salçayi, kizarmis mantarlari ve 1 su bardagi suyu ekleyip, kisik ateste pismeye birakin
Tuz ve karabiberle lezzetlendirin
Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kasigi yagi koyup, eriyince 2 dis sarmisagi atip 1 dakika kadar kavurun
Temizlenmis, yikanmis kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ekleyip, sarabi da üzerine ilave edin
Midyeler kaynamaya baslayinca ocaktan alin
Kabuklu midyelerden kabugu açilmayan varsa onlari çikarip atin
Sonra da bu midyeli harci tavuk yemeginin içine aktarip, tavuklar iyice yumusayincaya kadar pisirin
Yaninda patates püresi ile servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul