Yalnız Mesajı Göster

Alevli Biftek Dian - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Biftek Dian - Fransız Mutfağı




Alevli Biftek Dian (fransa)

STEAK DIANE

4 kişi için MALZEME :

8 adet bonfile (75 gr tanesi)

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı

1 tatlı kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar

1 kahve fincanı taze krema

1/2 su bardağı sos krem

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI :

Tane karabiberi ezerek kırınız, bonfileleri kırılmış tane karabibere bulayıp tuzlayınız

Misafirin önünde flambe ocağını yakıp tavayı üzerine koyup kızdırınız

Tereyağını ilâve edip yağ yanmadan bonfileleri yanyana tavaya koyunuz

ikişer dakika alt ve üst kızartıp soğanı ilâve edip birer dakika alt üst pişirip bonfileleri tabağa çıkarınız

Tavaya mantarı ilâve edip iki dakika karıştırarak sote yapıp kremayı ve sos kremi ilâve edip ve iki üç dakika kaynattıktan sonra bonfileleri ve maydanozu ilâve ediniz

Bonfileleri sosa bulayarak karıştırıp ateşten alıp servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla