Yalnız Mesajı Göster

Amerikan Mutfağı - Havuç Sote Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfağı - Havuç Sote Tarifi




Amerikan Mutfağı-Havuç Sote Tarifi

Malzemeler

500 gr küçük soğan

750 gr havuç

50 gr margarin

Tuz ve karabiber

Toz şeker

1/2 demet maydanoz

2 demet taze soğan (Amerika'daki okuyucularımız taze soğanı Asyalılar'ın marketlerinden bulabilirler)

Yapılışı

Soğanları soyun ve havuçları temizleyin Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin Havuçları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin

Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla