Konu
:
Amerikan Mutfağı - Havuç Sote Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Amerikan Mutfağı - Havuç Sote Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amerikan Mutfağı - Havuç Sote Tarifi
Amerikan Mutfağı-Havuç Sote Tarifi
Malzemeler
500 gr küçük soğan
750 gr havuç
50 gr margarin
Tuz ve karabiber
Toz şeker
1/2 demet maydanoz
2 demet taze soğan (Amerika'daki okuyucularımız taze soğanı Asyalılar'ın marketlerinden bulabilirler)
Yapılışı
Soğanları soyun ve havuçları temizleyin
Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin
Havuçları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın
Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin
Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin
Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin
Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın
Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın
Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul