Konu
:
Azeri Mutfağı - Şekerbura - Nevruz Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağı - Şekerbura - Nevruz Tatlısı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağı - Şekerbura - Nevruz Tatlısı Tarifi
Azeri Mutfağı-Şekerbura - Nevruz Tatlısı Tarifi
Malzemeler
50 gram tereyağı
100 gram yoğurt
bir tutam tuz
1 yumurta
1 gram vanilya
500 gram un
15 gram maya
350 gram fındık içi
350 gram toz şeker
Yapılışı
İlk başta şekerburaların içerisine konacak iç hazırlanır
İç için fındıklar tavada kavrulur
Kavrulmuş fındıklar vurularak kabuklardan temizlenir
Kabuksuz fındıklar badem makinesinden çekilerek un haline getirilir
Elde edilmiş fındık ununa şeker tozu da katılarak iyice karıştırılır
Vanilya da ilave edilir
Fındık yerine badem veya ceviz de kullanılabilir
Şekerbura içi hazır olduktan sonra hamur hazırlanır
Önce ılık süte tuz ve maya katılır, sonra, yoğurt ve eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır
Un ilave edildikten sonra sert hamur yoğrulur ve üzeri kapatılarak 30 - 40 dakika sıcak yerde bekletilir
Sonra küçük parçalara ayrılarak 2 mm kalınlıkta açılır, ve 6 - 8 cm çapta daireler şeklinde kesilir
Kesilmiş bu dairelere önceden hazırlanmış iç konur ve ortasından katlanarak kenarları üst üste gelecek şekilde bükülerek kapatılır
Özel cımbızla üzerine değişik nakışlar vurulur, ve önceden 160 - 180oC'ye kadar ısıtılmış fırna sürülerek 25 - 30 dakika pişirilir
Hazır şekerburalar yukarıda anlatıldığı gibi korunursa, 2 - 3 hafta sertleşmeden tazeliğini korur
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul