Yalnız Mesajı Göster

Alevli Biftek Kongolez - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Biftek Kongolez - Fransız Mutfağı




Alevli Biftek Kongolez (fransa)

STEAK AU POIVRE FLAMBE CONGOLAIS

4 kişi için MALZEME :

8 parça sığır filetosu (75 gr tanesi)

1 çorba kaşığı ezilmiş tane karabiber Tuz,

1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış arpacık soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

6 çorba kaşığı krema

4 çorba kaşığı fon dö vo

YAPILIŞI :

Stekleri tuzlayıp tane karabibere bulayınız Misafirin önündeki flambe oacğını yakıp tavayı üzerine koyup kızdırınız

Tereyağını ilâve edip biftekleri yan yana tavaya koyunuz Üçer dakika alt üst çevirip soğanı ilâve ediniz

Bir dakika alt üst kızartıp biftekleri bir tabağa çıkarınız

Tavaya Fon dö vo ve kremayı ilâve ediniz Bir iki dakika karıştırarak kaynatıp biftekleri ilâve ediniz, alt üst sosa bulayıp ateşten alıp servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla