Konu
:
Alevli Biftek Kongolez - Fransız Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Alevli Biftek Kongolez - Fransız Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alevli Biftek Kongolez - Fransız Mutfağı
Alevli Biftek Kongolez (fransa)
STEAK AU POIVRE FLAMBE CONGOLAIS
4 kişi için MALZEME :
8 parça sığır filetosu (75 gr
tanesi)
1 çorba kaşığı ezilmiş tane karabiber Tuz,
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı fon dö vo
YAPILIŞI :
Stekleri tuzlayıp tane karabibere bulayınız
Misafirin önündeki flambe oacğını yakıp tavayı üzerine koyup kızdırınız
Tereyağını ilâve edip biftekleri yan yana tavaya koyunuz
Üçer dakika alt üst çevirip soğanı ilâve ediniz
Bir dakika alt üst kızartıp biftekleri bir tabağa çıkarınız
Tavaya Fon dö vo ve kremayı ilâve ediniz
Bir iki dakika karıştırarak kaynatıp biftekleri ilâve ediniz, alt üst sosa bulayıp ateşten alıp servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul